Používáním webu i-kultura.cz souhlasíte s tím, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Více informací
Americká HBO uvádí každý rok čtyři až pět nových filmů. Dva z nich, životopisný snímek Paterno o trenérovi rugby, jenž byl zapletený do kauzy zneužívání chlapců, a dystopický Fahrenheit 451 podle stejnojmenné slavné knihy Raye Bradburyho.

Uvidí letos i české publikum. Stejně jako nové řady několika oblíbených seriálů.

Už nyní jsou v rámci festivalu Jeden svět k vidění dva tuzemské dokumenty.

Snímek Jana Geberta Až přijde válka, který už zhlédlo publikum Berlinale a v České republice půjde na HBO i v kinech na podzim, vypráví o slovenské paramilitární jednotce a jejím vedoucím, ctižádostivém Petrovi.

Ve filmu Nic jako dřív Lukáš Kokeš a Klára Tasovská sledují osudy čtyř devatenáctiletých lidí z pohraničí, jejichž bezstarostnost kalí vědomí brzkého skoku do světa dospělých.

"Všechny příběhy jsme nechali otevřené, přestože ke všem existují konce. Všichni hrdinové se ještě během natáčení posunuli, v jistém smyslu se jim podařilo trochu se vymanit z tamního koloběhu, ale my se nakonec rozhodli to neukázat, protože naše téma bylo jiné. Chtěli jsme v jejich životech najít zlomový moment, vědomé přijetí zodpovědnosti, po kterém člověk zjistí, že odteď nebude nic jako dřív."

Přečteno: 7270x | Sdílet

zdroj: www.aktualne.cz

Hodnocení: 0