Používáním webu i-kultura.cz souhlasíte s tím, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Více informací
Michal Hrůza se rozpovídal o nejnovějším albu, natáčení za polárním kruhem, o muzikoterapii po svém úrazu, spolupráci se zpěvačkami i o tom, jak bude vypadat jeho koncert na Žebříku, který se koná 9. března v Plzni.

V rozhovoru se dozvíme o výletě až do nejsevernějších částí Evropy, kde se natáčel videoklip ke skladbě Polárka. "My jsme se rozhodli, že v sounáležitosti toho bytí sám se sebou je potřeba změnit prostředí. Vždy bylo mým velkým snem podívat se na Špicberky, které jsou asi tisíc kilometrů za polárním kruhem. Kvůli mědvědům tam člověk musí nosit flintu. Naštěstí na Špicberkách sídlí česká polární stanice, která nám vyšla vstříc, a celý natáčecí den, kdy jsme se vydali do hor, nám dělala doprovod i s tou flintou," zavzpomínal s úsměvem Michal.

O návratech nejen k sobě samému

Dozvíme se také perličky o jednotlivých skladbách aktuální nahrávky Sám se sebou. Jednou z nejzajímavějších skladeb je podle Michalova vyprávění song Muzikoterapie: "Po mém úrazu jsem musel začínat úpně od znova. Navštěvoval jsem muzikoterapii u paní doktorky Gerlichové. Léči lidi hudbou, protože ji vnímá jako formu komunikace. Zajímalo ji, jak v mém případě vzniká, proto jsem jí na našich sezeních hrál na kytaru a skládal texty. Píseň je jednoduchá, ale pro mě důležitá, neboť je to prvotina po mém návratu."

Michal nás také naláká na svůj koncert na udílení cen Žebřík, které se uskuteční během jeho jarního turné. Se svou kapelou odehraje kromě osvědčených skladeb i několik novinek ze zmíněného alba. Nevylučuje ani možnost, že by si zazpíval duet s některou ze spřízněných zpěvaček - natáčel s Olgou Königovou, Klárou Vytiskovou, před časem i s Lenkou Dusilovou, Katkou Knechtovou či Anetou Langerovou.

Michal Hrůza bude jedním z hlavních koncertních hostů na vyhlášení Hudebních cen Žebřík 9. března v DEPO2015 v Plzni.

Dále vystoupí Lenny, Olympic, Wohnout a další. Moderují Tomáš Hanák a Jitka Schneiderová.

Přečteno: 5740x | Sdílet

zdroj: www.ireport.cz

Hodnocení: 0