Používáním webu i-kultura.cz souhlasíte s tím, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Více informací
Nové album by chtěla brněnská folk metalová kapela vydat během podzimu. Nyní jsou v polovině nahrávání. Dvě písně z nového alba již vydali. Ke skladbě Dhá Lasair natočili i videoklip s pohanskou tematikou.

Jaké jsou vaše dosavadní úspěchy?

Před třemi lety jsme vydali album Far Away in the North, což pro nás byl takový start. Oslovili jsme svou tvorbou jak české, tak zahraniční publikum. Odehráli jsme také spoustu úspěšných koncertů. Byli jsme i ve Slovinsku, kde jsme hráli s folk metalovými kapelami jako Morana, Avenn nebo Zaria.

V čem bude druhé album jiné ve srovnání s tím prvním?

První album bylo dějové, vikingské. Profilovali jsme se jako pohanská folk metalová kapela zaměřená na severské pohanství, tedy na Vikingy, bitvy a příběhy ze starých dob. Oproti tomu druhé album dějové není a je zaměřené na keltskou tematiku. Objeví se v něm prvky irské hudby. V textech je hlavním tématem keltský pohled na svět. Součástí nového alba bude také duet s polskou zpěvačkou z kapely Open Access.

Jaké máte jako kapela cíle?

Po vydání nového alba se chystáme na další sérii koncertů. Určitě se zase vrátíme do Slovinska a plánujeme také nějaké koncerty v Polsku. Chceme oslovit větší publikum, ale především chceme dělat hudbu, která nás naplňuje.

Kdy si vás budou moci v nebližší době poslechnout vaši fanoušci?

Nejbližší koncerty budeme mít ve středu 20. 6. v Ostravě a v pátek 22. 6. v brněnské Melodce. Budeme tam hrát již po několikáté, je tam vždy úžasná atmosféra. Velmi si vážíme, že máme v Brně své věrné fanoušky, kteří si na naše koncerty vždy připraví nějakou zajímavost.

Přečteno: 12910x | Sdílet

Hodnocení: 5