Používáním webu i-kultura.cz souhlasíte s tím, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Více informací
V úterý 20. února se v Praze představí znamenitá skotská zpěvačka Emeli Sandé. Pro koncert v O2 Areně si nyní vybrala i svého předskokana. Je jím česká zpěvačka Lenny, která nabídne průřez skladbami ze svého debutového alba Hearts.

„Považuji za čest mít možnost vystoupit před tak úžasnou zpěvačkou, jakou je Emeli Sandé. V Anglii, kde jsem studovala, je velmi oblíbená, a právě tam jsem si jí poprvé všimla a začala sledovat její tvorbu,“ říká Lenny.

Lenny má ostatně se skotskou soulovou hvězdou mnoho společného, včetně vstupu na hudební scénu. Obě oslnily hned svým debutovým albem, za které posbíraly řadu hudebních cen.

Emeli Sandé, vlastním jménem Adele Emily Sandé, poprvé zaujala v roce 2009 spoluprací s raperem Chipmunkem v písni Diamond Rings. Její první singl Heaven vyšel v roce 2011 a o rok později uvedla na trh debutovou desku Our Version Of Events, se kterou pokořila britský albový žebříček.

Nahrávka se také stala nejlépe prodávaným albem roku 2012 ve Velké Británii. Zpěvačka v témže roce vystoupila na zahajovacím i závěrečném ceremoniálu olympijských her v Londýně. Její druhé album Long Live the Angels vyšlo v roce 2016.

Přečteno: 3960x | Sdílet

zdroj: www.novinky.cz

Hodnocení: 0