Používáním webu i-kultura.cz souhlasíte s tím, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Více informací

Zkuste se nám nejprve krátce představit, jak dlouho fungujete, kde je vaše domovská scéna, kam vás můžou fanoušci žánrově zařadit..

Ahoj, jsme kapela z drsnýho severu, z Ústí nad Labem. Začali jsme se formovat někdy koncem roku 2013 a sami zas až tak drsný nejsme. Žánrově je to s námi těžší, ale bez problémů se smíříme s poprockem s prvky punku a dalších žánrů, který máme rádi. ☺

Co považujete z hlediska vaší kapely jako váš dosavadní největší úspěch?

Jednoznačně vítězství v soutěži kapel Skutečná liga 2016, a že jsme si loni v létě zahráli na nejkrásnějším festivalu světa, na Woodstocku v Polsku na jedné z hlavních stage. Občas je ale úspěch spolu všechno přežít.

Jak vlastně pracujete se svými fanoušky, dnes jsou hodně populární sociální sítě jako Facebook, Instagram, jak moc aktivní v této oblasti jste?

My jsme hodně aktivní, i když sociální sítě někdy tak úplně necháme, což se objevuje i v našich textech… Máme Facebook, tam se snažíme bejt vtipný a něco postovat aspoň dvakrát týdně a na Instagram dáváme naše krásný fotky. Co milujeme, jsou hashtagy. Došlo to tak daleko, že i název nové desky má svůj, #melbys!

A co merchandise, nabízíte kromě svých nahrávek také nějaké bonusy jako trika, odznaky, nebo nějaké další věcičky?

Zatím máme primárně trika, kde myslíme na holky i na kluky a něco málo placek. Bylo by fajn to do budoucna rozšířit o nějakou mikinu nebo kšiltovku, uvidíme.

Máte nějaké vzory nebo inspirace?

V podstatě hledáme inspiraci nejen v muzikantech, ale v umělcích a úspěšných lidech celkem. Ale pokud se zaměříme jen na hudbu, tak tam každý sáhneme po něčem jiném. Pro Johnyho (kytara) je to třeba Michal Pavlíček, Terka (zpěv) se zhlédla v Zitě z BijouTerrier nebo v Sandře Nasic, Mára (basa) ujíždí na Fleovi a Cliffu Burtonovi, no a náš novej bubeník se snaží stát polobohem jako Dalibor Mráz.

A jaké jsou vaše ambice?

Jen ty nejvyšší, samozřejmě! ☺ Chceme se vyvíjet, zlepšovat, bavit lidi a samozřejmě je náš cíl se z toho nezbláznit a zůstat spolu.

Jak se vám vůbec líbí česká hudební scéna?

To je těžký... Pokud se bavíme o rádiu, chtělo by to trochu větší diverzitu. Naštěstí rádio poslouchat nemusíme, takže víme, že existuje spousta skvělých kapel na regionální úrovni nebo prostě jen na okraji žánru, který stojej za zvednutí našich pozadí. ☺

Zkusíte nám trochu přiblížit, jak vlastně vznikají vaše písničky? Kdo je hlavní tvůrčí osobou v kapele, jak přistupujete k textům a celkové produkci vaší muziky?

To bychom tady byli hodně dlouho. Zjednodušeně, riffy si kluci nechávaj posílat z vesmíru, jak tomu říkáme. ☺ Stává se jim to nejčastěji při usínání nebo ve spánku. A texty vznikají z běžných denních situací. Od začátku do konce jde ale jen o jednu věc, aby to byla zábava!

Děkujeme za rozhovor!

My taky děkujeme, a podporujte dál českou muziku!

Přečteno: 24140x | Sdílet

Hodnocení: 5