Používáním webu i-kultura.cz souhlasíte s tím, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Více informací
Českým kinům vládnou filmy na motivy komiksů. Na prvním místě je Liga spravedlnosti, na třetím Thor. Mezi ně se vmáčkl slavný detektiv Poirot s Vraždou v Orient Expresu.

Liga spravedlnosti spojuje superhrdiny od DC, jako jsou Batman, Superman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg a Flash do jednoho týmu v boji za záchranu planety. Superhrdinské týmovky jsou divácky úspěšné soudě podle tržeb Avengers od Marvelu. Ligu spravedlnosti navštívilo 74 022 diváků za víkend.

Vražda v Orient expresu, která se téměř celá odehrává ve vlaku, spadla na druhé místo. Famózní detektiv Poirot v novém zpracování legendárního příběhu přilákal o minulém víkendu do kin 32 775 diváků.

Třetí příčku obsadil komiksový Thor: Ragnarok, který navazuje na přechozí divácky úspěšné filmy o Thorovi a Avengers. Tentokrát se jedná opět o Thorovu sólovku.

Velký skok zaznamenal poslední díl trilogie Zahradnictví: Nápadník, dějově a časově přecházející úspěšné komedii Pelíšky. Z 32. příčky se Nápadník přesunul na místo páté.

Přečteno: 4520x | Sdílet

zdroj: www.novinky.cz

Hodnocení: 0