Používáním webu i-kultura.cz souhlasíte s tím, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Více informací

Zkuste se nám nejprve krátce představit, jak dlouho fungujete, kde je vaše domovská scéna, kám vás můžou fanoušci žánrově zařadit..

Ahoj, zdravíme čtenáře serveru. Kapela Hand Grenade funguje od roku 2008 takže je tomu 10 let. Vážně jí ale mohli fanoušci zaregistrovat až s vydáním debutové desky Pravá tvář. Za domovskou scénu můžeme považovat 2 místa. Jihočeské Mirovice, kde kapela vznikla, a dlouhou dobu působila, a Prahu kde v současné době žijeme. S žánrovým zařazením bojujeme asi jako většina kapel. Dá se říci že je to metal s prvky coru, popu a rocku.

Co považujete z hlediska vaší kapely jako váš dosavadní největší úspěch?

Největším úspěchem je asi vystoupení na hlavní stagy na Masters of Rock. To byl skvělý zážitek a obrovská škola. Pak určitě vydání řadových desek a projekt triologie klipů.

Jak vlastně pracujete se svými fanoušky, dnes jsou hodně populární sociální sítě jako Facebook, Instagram, jak moc aktivní v této oblasti jste?

Určitě nás fanoušci najdou na Facebooku, Instagramu a webu www.handgrenade.cz kde jsme dost aktivní. Snažíme se s fanoušky navazovat kontakt i na koncertech. Určitě nejsme kapela, která se po odehrání koncertu schová do backstage, naopak jsme u svého stánku a na barech.

A co merchandise, nabízíte kromě svých nahrávek také nějaké bonusy jako trika, odznaky, nebo nějaké další věcičky?

Trošku jsem odpověděl již v předchozí otázce. Na každém koncertu máme svůj stánek, kde mimo CD najdete trika, mikiny, tílka, čepice a mnoho dalších našich produktů. Vše také najdou fanoušci na našem webu v sekci e-shop.

Co vlastně teď plánujete v nejbližších dnech nebo týdnech, blíží se nějaká zajímavá akce, koncert nebo vydání desky či klipu?

Prakticky stojíme na prahu vydání třetí desky, kterou pokřtíme 30.5.2018 v pražském Rock Café. Máme venku první ochutnávku z desky. Je to song Kolik slov, který vystihuje, jakým směrem se bude celé CD a kapela ubírat. Bude následovat vydání posledního klipu, který zakončí projekt triologie a myslíme, že to bude stát za to.

Plánujete v létě účast na nějakých zajímavých festivalech?

Festivalů bude hodně a nemůžeme se jich dočkat. Mezi ty hlavní patří Rock of Sadská, Březina fest, Moták fest, Přeštěnice open air a mnoho dalších. Všechny koncerty jsou na Facebooku a webu.

Máte nějaké vzory nebo inspirace?

Každý z členů poslouchá trochu odlišný styl muziky, od tvrdého metalu až po rock. Paradoxně je to skvělé, protože nejsme tak vázáni na určité kapely a na stylu Hand Grenade je to znát. U vzorů nemůžu mluvit za ostatní, u mě je to můj táta, který mě k muzice přivedl a za vše co umím, vděčím vlastně jemu.

A jaké jsou vaše ambice?

Rozhodně se dostat více do podvědomí lidí a dělat sobě i ostatním ještě dlouho radost.

Jak se vám vůbec líbí česká hudební scéna?

Když budu mluvit sám za sebe tak je škoda, že je tu mnoho nedoceněných kapel, které hrají skvěle, ale lidi je tolik neberou. Sám pozoruji, že lidi chodí méně na živou muziku a je to hrozně složité prostředí, v kterém je velmi těžké se prosadit. Ale je to jako ve všech oborech.

Zkusíte nám trochu přiblížit, jak vlastně vznikají vaše písničky? Kdo je hlavní tvůrčí osobou v kapele, jak přistupujete k textům a celkové produkci vaší muziky?

Tím hlavním leadrem na podiu i ve zkušebně je frontman Michal Švec. Většinu skladeb a textů má na svědomí právě on. Přinese kostru songu a pak to ve zkušebně doděláme. Na připravovaném CD bude ale dost hostů, kteří si k tomu řekli také svoje a je to znát.

Děkujeme za rozhovor!

My děkujeme a doufáme, že se společně uvidíme 30.5. na křtu našeho nového CD :-)

Přečteno: 11040x | Sdílet

Hodnocení: 5