Používáním webu i-kultura.cz souhlasíte s tím, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Více informací
Nové nastudování proslulé MŠE (Mass) Leonarda Bernsteina s výtečným Vojtěchem Dykem v roli kněze, se zařadilo mezi kulturní události předloňského roku. Představení, které mělo premiéru v březnu 2016, se nyní, v roce 100. výročí autorových narozenin vrací.

Speciální uvedení Bernsteinovy MŠE se uskuteční v rámci letošního festivalu Colours of Ostrava. Dva mimořádné koncerty jsou na programu hned první festivalový den – 18. července ve 14:00 a ve 20:00 v Multifunkční aule Gong. Skvělé pěvecké a hudební výkony i emocemi nabitá atmosféra na diváky čeká především v rámci 3 exkluzivních podzimních koncertů v Praze a Brně: 26. a 27. listopadu v pražském Foru Karlín a 8. prosince v brněnské Hale Rondo.

Za unikátními předloňskými i letošními představeními MŠE a jejich realizací stojí tým zkušených a respektovaných profesionálů. Režie a scénografie se opět ujímají Michal a Šimon Cabani. Spolu s Vojtěchem Dykem se náročných pěveckých rolí zhostí Ondřej Ruml, David Uličník a další špičkoví zpěváci. Hudební těleso zahrnující bluesový band, komorní a perkusní orchestr povede dirigent Jan Kučera, tvoří jej členové B-SIDE BANDu bandleadera Josefa Buchty a přední tuzemští instrumentalisté. O sborové party se postarají členové Czech Ensemble Baroque a chlapeckého sboru Pueri Gaudentes.

Přečteno: 4820x | Sdílet

Hodnocení: 0