Používáním webu i-kultura.cz souhlasíte s tím, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Více informací

Zkuste se nám nejprve krátce představit, jak dlouho fungujete, kde je vaše domovská scéna, kam vás můžou fanoušci žánrově zařadit...

FALL A PREY je thrash-metalová kapely z Vyškova, fungující od roku 2007. Žánrově se pohybujeme někde na hranici old-school a moderního thrashe.

Co považujete z hlediska vaší kapely jako váš dosavadní největší úspěch?

Určitě to, že jsme loni oslavili 10 let existence, za které se nám podařilo nahrát dvě alba, natočit několik klipů, které se objevily i na televizních obrazovkách, umístit se v soutěži Rock Aréna-Líheň, účinkovat na několika kompilacích, v rádiích, jakožto na úžasných akcích a festivalech a dělat tak sobě i lidem radost a thrashi snad dobrou reklamu.

Jak vlastně pracujete se svými fanoušky, dnes jsou hodně populární sociální sítě jako Facebook, Instagram, jak moc aktivní v této oblasti jste?

Spíše méně, protože ani jeden z nás těmto věcem příliš nepodlehl. Nejlépe se naše hudba šíří přes Bandzone.cz a prostřednictvím televizní obrazovky.

A co merchandise, nabízíte kromě svých nahrávek také nějaké bonusy jako trika, odznaky, nebo nějaké další věcičky?

Samozřejmě, bez těchto věcí už se málokterá kapela obejde. Máme cédéčka, trička, mikiny, které jdou na odbyt především na koncertech a festivalech.

Co vlastně teď plánujete v nejbližších dnech nebo týdnech, blíží se nějaká zajímavá akce, koncert nebo vydání desky či klipu?

Letošní a příští rok jsme se rozhodli dát si od koncertování trošku pohov a soustředit se na novou tvorbu. Od vydání alba Torture Box v roce 2014 toho koncertování byl až nad míru. Tu a tam ale přijde zajímavá nabídka na vystoupení a takovým se nebráníme.

Plánujete v létě účast na nějakých zajímavých festivalech?

Zatím ne, chceme se věnovat především psaní nového materiálu.

Máte nějaké vzory nebo inspirace?

Samozřejmě máme. Pokud budu mluvit za sebe, nemůžu opomenout kapely jako Black Sabbath, Metallica, Slayer nebo Kreator.

A jaké jsou vaše ambice?

Ještě nějakou dobu na hudební scéně setrvat, protože právě absence volného času je náš největší nepřítel. Chtěli bychom nahrát další, pokud možno ještě lepší materiál a zahrát si na větších festivalech se spoustou skvělých kapel.

Jak se vám vůbec líbí česká hudební scéna?

Abych řekl pravdu, moc ji nesleduji a ani nikdy moc nesledoval, ale tu a tam se objeví kapela, která mě na první poslech zaujme. Z takových bych chtěl vyzdvihnout třeba česky zpívající výborné JEREM.I nebo poměrně novou kapelu a velký objev THE UNBROKEN WILL.

Zkusíte nám trochu přiblížit, jak vlastně vznikají vaše písničky? Kdo je hlavní tvůrčí osobou v kapele, jak přistupujete k textům a celkové produkci vaší muziky?

Hudební materiál na první album jsem dával dohromady s tehdejším basákem, mým kamarádem Petrem Kolářem, druhé album už byla po jeho odchodu z kapely téměř výlučně má tvorba. Texty si až na výjimky píšu sám. Momentálně se ale snažíme podílet se na tvorbě stejnou měrou... Uvidíme, kam nás to dovede!

Děkujeme za rozhovor!

Přečteno: 9640x | Sdílet

Hodnocení: 5