Používáním webu i-kultura.cz souhlasíte s tím, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Více informací
Novinkou v repertoáru legendárního pražského Divadla Viola je v úterý představení Ota Pavel: Moje velká ryba s Miroslavem Donutilem a v režii Tomáše Vondrovice.

Herec se na jeviště Violy vrací po více než dvaceti letech, kdy tady sklízel nadšené ovace publika s pořadem Pořád se něco děje, věnovaným jeho mládí a Brnu. „Violu vnímám jako velice krásný, intimní, divadelně-literární prostor,“ říká Miroslav Donutil.

Co se Oty Pavla týče, odmalička četl jeho knížky. „A protože od dětství chytám ryby, stejně jako Ota Pavel, tak jsme si byli blízcí hned po přečtení prvních stránek jeho textů. On to samozřejmě nevěděl, ale já ano. Psal krásně nejen o rybách, ale také o sportu, jeho dílo jsem si velmi oblíbil.“ A jaký je jeho vztah k rybám? „Nehynoucí, protože už staří Asyřané říkali, že čas strávený na rybách se nezapočítává do času vyměřeného na život.“ Další repríza půvabného vyprávění Oty Pavla o mamince, povedeném tatínkovi, báječném strejdovi Proškovi a dětství na břehu Berounky je na programu Violy 15. října.
Zdroj: https://prazsky.denik.cz/kultura_region/moje-velka-ryba-pribehy-oty-pavla-zazni-v-podani-miroslava-donutila-20180918.html

Přečteno: 6460x | Sdílet

zdroj: deník

Hodnocení: 0